top of page

Plata si Livrare

Cum se efectueaza platile

 

Orice plati solicitate in cadrul procesului de vanzare la distanta pentru achizitionarea produsului respectiv sau pentru transportul acestui produs daca este cazul, sunt specificate in cursul procesului de vanzare .Prin transmiterea si acceptarea comenzii va exprimati consimtamantul ,in mod neechivoc,cu privire la plata sumelor mentionate in cadrul procesului de vanzare .

Platile se pot efectua online cu cardul  sau numerar in momentul livrarii asa cum sunt specificate in sectiunea „Cum platesc”

Daca alegeti sa va retrageti din contract in termenul legal de 14 zile de la data primirii produsului sunteti obligat la plata transportului pentru returnarea comenzii.

 

Livrarea produselor

Toate produsele vandute de FRAMMINO NVGP SHOPPING SRL prin intermediul site-ului www.frammino.com  sunt pe stoc si termenul de livrare este cuprins intre 3 si 5 zile lucratoare din momentul preluarii de catre curier.

Pentru produsele care nu sunt pe stoc si sunt comandate de client termenul de livrare poate varia si este de comun acord stabilit intre parti

Momentul  la care firma de curierat a intrat in posesia produselor cat si data cand vor fi livrate vor fi communicate prin sms la numarul de telefon comunicat.

 

În contractele la distanţă, termenul legal pentru livrarea produselor achiziţionate de consumator  pe care Ordonanţa de Urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii îl impune, dacă nu există stipulaţie contrară a părţilor, este de cel mult 30 de zile calendaristice de la încheierea contractului. Momentul încheierii contractului  la distanţă dintre cumpărător şi profesionist îl constituie momentul confirmării, pe un suport durabil, de către profesionist, a acceptării comenzii transmisă de consumator.

În cazul în care produsul nu poate fi pus la dispoziţia consumatorului de profesionist în termenul legal prevăzut , consumatorul va acorda un termen suplimentar de livrare de 7 zile.

In situaţia în care profesionistul nu îşi îndeplineşte obligaţia de a livra produsele în termenul suplimentar convenit. Conform art. 18 alin (2) din O.U.G 34/2014,  consumatorul are dreptul la rezoluţiunea sau după caz, rezilierea contractului la distanţă.    În ipoteza în care consumatorul optează pentru rezoluţiunea sau, după caz, rezilierea contractului la distanţă, art. 18 alin. (4) al O.U.G. 34/2014  prevede pentru rambursarea sumelor plătite în baza contractului la distanţă un termen de cel mult 7 zile calendaristice de la data la care consumatorul a comunicat profesionistului decizia sa de terminare a contractului.

Livrarea produselor  si a documentelor aferente vanzarii se va face prin curier,la adresa specificata de client in comanda plasata.

In cazul in care comanda nu se poate livra ,din motive independente de vointa FRAMMINO NVGP SHOPPING SRL ca de exemplu (dar fara a se limita la):

  •       Clientul nu poate fi contactat de catre curier

  •       Coletul nu se poate livra ca urmare a unor amanari repetate ale clientului (maxim 3 amanari sunt acceptate)

  •       Clientul refuza preluarea coletului

comanda va fi automat anulata ,fara posibilitatea clientului de a solicita nici un fel de despagubiri in acest sens cu exceptia sumelor achitate pentru produsul respectiv .

bottom of page